Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Kostarika - exotická dovolená jako v ráji

Středoamerická Kostarika je pravou oázou klidu. Zemí omývají dva oceány a od pobřeží se až do výšky čtyř tisíc metrů tyčí majestátní hory. Na jejím území najdeme množství přírodních rezervací a národních parků, díky kterým je zdejší příroda tak zachovalá. Kostarika je jednou nejkrásnějších zemí světa a často bývá označována jako pozemský ráj.

Kostarika toho návštěvníkům nabízí opravu mnoho a může se pochlubit řadou předností:

- velmi exotická země 
- téměř 1 300 km dlouhé pobřeží 
- jedna z nejkrásnějších zemí světa 
- výborná gastronomie 
- dobrá kvalita ubytování 
- nedotknuté pláže, pralesy a vysoké hory

Na světě není mnoho míst, kde je možné potápět se s velrybami a delfíny. Kostarika k nim však patří.


Foto: kostarický ráj - palmy, pláže, hvězdice a tropické ryby

Česká republika má s Kostarikou bezvízový styk a tak pro vpuštění na kostarické území postačí platný cestovní pas. Jeho platnost musí být delší než 6 měsíců, od data, kdy hodláte zemi opustit. Při odletu vám bude naúčtován letištní poplatek. Před cestou se doporučuje očkování proti břišnímu tyfu a proti žloutence typu A.

Platidlem je kostarický colón, který má 100 centimů. Ve velkých městech jsou běžné bankomaty, hotely i obchody přijímají platební karty. Většina obchodníků přijímá i americké dolary. V průměrné restauraci zaplatíte za jídlo okolo 8-11 dolarů. 

Centrální letiště se nachází v hlavním městě San José. Odtud se autobusové linky rozjíždějí do celé země. Většina obyvatel Kostariky nemá automobil a tak je hromadná autobusová doprava stěžejní. 

Pro návštěvu země je nejvhodnější období sucha, které trvá od prosince do dubna. Během vaší dovolené můžete poznávat zemi, nebo jednoduše nerušeně odpočívat na pláži. V Kostarice se nachází na 20 národních parků a rezervací. V nich se nachází člověkem nepoznamenaná příroda. Její krása vás ohromí.


Foto: národní park Arenal

Nejčastějšími turistickými cíly kromě metropole San José jsou návštěvy kávových plantáží s ukázkami zpracování kávy, dále například Kostarický národní institut biodiverzity. Kostarika má sopečné podloží a i několik aktivních sopek. Jejich návštěva je jedinečným zážitkem na celý život. Nejznámější jsou sopky Poás, Irazu a Arenal. U každé z nich se nacházejí další přírodní zajímavosti. Velmi oblíbený je tropický ostrov Tortuga. Toužíte-li po adrenalinu, pak vyzkoušejte rafting na řece Río Sarapiquí, nebo podnikněte cyklistický výlet kolem řeky Pejibay. Kostarika je také proslulá vynikajícími podmínkami pro windsurfing.

Během vaší dovolené určitě vyzkoušejte místní kuchyni a dovolte kostarické kultuře, aby pronikla blíže k vám. Navštivte některé z více jak třiceti muzeí. Podnikněte výlet za agroturistikou nebo vyplujte na výlet lodí.


Foto: horké prameny

Tým serveru DOVOLENA.CZ se domnívá, že Kostarika je právem považována za jednu z nejkrásnějších zemí světa. Navštivte tuto karibskou perlu i vy a přesvědčte se o její kráse na vlastní oči.

 - PR článek -

Dovolena.cz - Student Agency 
Dům pánů z Lipé  
nám. Svobody 86/17
602 00  Brno - město 

nonstop zákaznická linka: 800 100 300

tel: 542 424 242 
info@studentagency.cz  
www.dovolena.cz  
www.studentagency.cz

Článek byl zobrazen 10 218 krát.

 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Rudé moře

Stránky věnované Rudému moři, jeho fauně a flóře a letoviskům na pobřeží Rudého moře.

Řecko a řecké ostrovy

Přinášíme vám komplexní informace o Řecku a řeckých ostrovech, rady tipy na cesty, články a zajímavé informace z Řecka. 

Golfový magazín

Nový magazín o golfu. Evidujte si své golfové statistiky online. Dále zde najdete články ze světa golfu - tipy na golfové cesty do zahraničí, golfové legendy, rady a tipy na hru. Součástí je také golfový slovník.

Dovolená v Turecku

Plánujete dovolenou v Turecku? Potom se vám bude jistě hodit náš průvodce Tureckem, ve kterém najdete vše, co potřebujete před cestou do Turecka vědět.

Magazín o bydlení

Navštivte také naše stránky o bydlení, stavbě a zahradě, na kterých najdete inspiraci pro váš domov. Každý den nové články, informace, zajímavosti, rady a tipy ze světa bydlení. 

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Egypt | Turecko | Chorvatsko | Itálie | USA | Řecko | Rakousko