Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Kostarika - Bohaté Pobřeží

Pojeďte s námi objevovat krásu země ležící ve Střední Americe. Příroda je zde plná rozmanitosti a hojnosti a snad právě pro nesmírnou hojnost rostlinných a živočišných druhů  se této zemi říká Costa Rica, což můžeme volně přeložit jako „Bohaté Pobřeží“.

Kostarika má dvě pobřeží, západní omývají vody Pacifiku a východní pobřeží omývají vody Atlantského oceánu a právě na pobřežích začínají proměny zdejší přírody. Kokosové palmy zde lemují písečné pláže, za nimi začíná bujný a nedotčený tropický prales, ve kterém jsou poschovávány vodopády a který prostupuje hluboko do vnitrozemí. Ve vnitrozemí vystupují z pralesa dýmající sopky a další téměř čtyřtisícové vrcholy hor. A tam, kde jsou činné sopky, nemohou chybět horké prameny, jako další náznak neustálé vulkanické činnosti hluboko pod zemským povrchem. To vše společně se zástupci z živočišné říše vytváří jeden z posledních rájů na zemi.

První místo, které s námi navštívíte bude fantastický Národní park vulkánu Poás. Vulkán Poás  e největší aktivní gejzírový vulkán na celém světě s pářícími fumarolami, které vydechují sírové plyny, a se stále se měnícím žlutozeleným kráterovým jezerem s horkou vodou, které chrlí sloupy vařícího bahna a proudy páry vysoko do ovzduší. Výška vulkánu je 2708 m. n. m. a při erupci roku 1910 sahal kouřový mrak plný popela až do výšky 8000 m. Kráter vulkánu je obklopen hlubokým zeleným mlžným pralesem, ve kterém se budete pohybovat po stezkách až k smaragdovému kráterovému jezeru Botos. Další obdivuhodné místo, kam vás zavedeme, bude zahrada vodopádů s pestrobarevnými motýly a kolibříky sajícími nektar z tropických květů orchidejí.

Z pralesa a dýmajícího vulkánu se navrátíme do civilizace. Přivítá nás město San José, ve kterém si prohlédnete park Demokracie (Kostarika je již přes sto let demokratickou zemí, lidé zde milují mír a demokracii, zajímavé je i to, že země roku 1948 zrušila armádu a ušetřené peníze tak věnuje na lepší podmínky pro život běžných Kostaričanů), Národní muzeum, Centrální park, Metropolitní katedrálu a mnoho dalších pamětihodností.

Další dny strávené v úžasné Kostarice prožijete objevováním dalších přírodních skvostů. Zastavíme se na banánové plantáži, ze které se vydáme lodí po Caňo Blanco do Národního parku Tortuguero. V tomto parku, na písečných plážích se klubou z vajíček mladé želvy, rodí se zde další generace tvorů, kteří jsou starší než naše vlastní existence. Ty malé želvičky čeká dlouhá cesta s mnoha nástrahami, než z nich vyrostou velké želvy zelené nebo karety velké. Vždyť hned pod hladinou řeky číhají krokodýli a v moři další zubaté paryby. Přijdete do velmi těsného kontaktu s unikátní tropickou džunglí, zdejší deštný prales je nejdeštivějším místem v Kostarice, ročně zde spadne okolo 5000 mm srážek, budete se plavit po přírodních kanálech, uvidíte močály a mandrovníky a velké množství ptáků a zvířat. Žije zde na 300 druhů ptáků a exotických zvířat jako jsou opice, leguáni a již zmínění krokodýli. V kouzelném prostředí džungle zůstanete i přes noc, bát se však nemusíte, noc strávíte v bezpečné osadě Tortugueros a usínat budete za krásných zvuků pralesa.

S probuzením džungle zažijete safari po Tortuguerských kanálech. Z dalšího života, který zde spatříte, přibudou pohotovějším z vás fotografie chameleónů, tukanů, volavek a všelijakých ještěrek. Celý systém splavných lagun a kanálů můžeme přirovnat k Amazonii, jen ta zdejší kostarická Amazonie je poněkud méně rozsáhlá. Jistě budete plní zážitků, které vám zanechá divoká džungle. A také budete snad trochu unavení. Nejlepší čas pro odpočinek ve stínu listů kokosové palmy na hebkém písku pláže Punta Uva v jižní části karibského pobřeží Kostariky. Kdo z nás po něčem takovém alespoň jednou ve svém životě nezatoužil.

Odpočinutí a plní čerstvé energie navštívíte Národní park Cahuita. Ten leží na karibském pobřeží v jedné z nejkrásnějších a nejmalebnějších oblastí Kostariky. Hlavní atrakcí jsou zde bílé písečné pláže lemované nekonečnými řadami kokosových palem, klidné moře s křišťálovou vodou a kouzelnými útesy. Zajímavostí jsou laguny ležící v prohlubních mezi korály a pevninou.

Další den bude plný dobrodružství, budete sledovat džungli z vrcholů stromů v lanovém systému platform a mostů Canopy tour. Za jízdy mezi korunami stromů zažijete mnoho dobrodružných chvil, při kterých budou o vaší bezpečnost pečovat místní průvodci. Je to fantastická příležitost pro nezapomenutelné výhledy z vrcholů stromů, kdy budete stát na platformách nebo se budete procházet po visutých mostech. Zelená džungle z jiné perspektivy, viděná tak, jako ji vnímají ptáci a opice pohupující se z větve na větev. Následně se ještě zastavíte v indiánské vesnici Bri-Bri, ve které stále přetrvává původní kolorit života jejích původních obyvatel.

V dalších dnech se navrátíte do blízkosti vulkánu. A bude to vulkán Arenal, s výškou 1633 m. n. m., jehož okolí navštívíte. Cestou k vulkánu se zastavíte na kávové plantáži s malebnou vesnickou scenérií. Zdejší černou kávu dostanete i k ochutnání, je opravdu výborná. Navštívíte národní park, který se rozkládá na úbočí mohutného vulkánu. Samotný vulkán Arenal  zahájil svou aktivitu v červenci roku 1968, po více než 400 letech klidu, od té doby se exploze opakují a občas jsou doprovázeny  silným hřměním. Láva stále vytéká  s teplotou nad 1000 stupňů Celsia a postupně chladne a vytváří tak černou lávovou řeku a jazyky, na které se podíváte a které budete překračovat při vycházce kolem úbočí vulkánu. Dostanete se až na 500 metrů od míst kde láva vytéká a spatříte zpustošená místa na aktivní straně vulkánu. V noci vás vulkán, zvaný též „Hora Ohně“ překvapí svými malebnými explozemi, které vypadají jako noblesní ohňostroje.

Večer vás čeká relaxace a zábava v termálních lázních Baldi. Zde příjemné uvolnění postihuje všechny smysly: zvuky a vůně deštného pralesa, mimořádné výhledy na jiskry prskající vulkán a dokonce i chutě  jsou zapojeny do procesu znovuvytvoření rovnováhy těla a duše.

Poslední dny pobytu v Kostarice strávíte koupáním a opalováním se na plážích, ke kterým doráží vlny a vlnky Pacifického oceánu, nebo u hotelového bazénu, na lehátku pod slunečníkem s ovocnou chutí míchaného nápoje s kostkami ledu na jazyku.

Pojeďte s námi za krásami úžasné Kostariky – jedním z posledních rájů na zemi.

CK ERIKA TOUR
Špidlenova 442
513 01 Semily

Telefon: +420 235 360 028
Web: www.erikatour.cz
Email: erika@erikatour.cz

fax: +420 481 623 839
mobil: +420 604 366 379

- PR článek -

Článek byl zobrazen 5 932 krát.

 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Rudé moře

Stránky věnované Rudému moři, jeho fauně a flóře a letoviskům na pobřeží Rudého moře.

Řecko a řecké ostrovy

Přinášíme vám komplexní informace o Řecku a řeckých ostrovech, rady tipy na cesty, články a zajímavé informace z Řecka. 

Golfový magazín

Nový magazín o golfu. Evidujte si své golfové statistiky online. Dále zde najdete články ze světa golfu - tipy na golfové cesty do zahraničí, golfové legendy, rady a tipy na hru. Součástí je také golfový slovník.

Dovolená v Turecku

Plánujete dovolenou v Turecku? Potom se vám bude jistě hodit náš průvodce Tureckem, ve kterém najdete vše, co potřebujete před cestou do Turecka vědět.

Magazín o bydlení

Navštivte také naše stránky o bydlení, stavbě a zahradě, na kterých najdete inspiraci pro váš domov. Každý den nové články, informace, zajímavosti, rady a tipy ze světa bydlení. 

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Egypt | Turecko | Chorvatsko | Itálie | USA | Řecko | Rakousko